Het advies van de Commissie Regulering van Werk, onder leiding van oud-topambtenaar Borstlap, luidt: de belastingvoordelen voor zelfstandigen moeten verdwijnen. Dat betekent dat onder meer de zelfstandigenaftrek geleidelijk zal worden afgebouwd.

Lees het volledige artikel op Nextens

Er ligt een waslijst aan problemen bij de fiscus te wachten op de twee nieuwe staatssecretarissen. Alexandra van Huffelen en Hans Vijlbrief van D66 moeten flink aan de bak. Naast de toeslagenaffaire is er nog een hoop te doen bij de Belastingdienst. Op het gebied van personeel, ICT-systemen en cultuuromslag zijn er nog een flink wat meters te maken.

Lees het volledige artikel op Nextens

Lorem Ipsum is slechts een proeftekst uit het drukkerij- en zetterijwezen. Lorem Ipsum is de standaard proeftekst in deze bedrijfstak sinds de 16e eeuw, toen een onbekende drukker een zethaak met letters nam en ze door elkaar husselde om een font-catalogus te maken. Het heeft niet alleen vijf eeuwen overleefd maar is ook, vrijwel onveranderd,

Lees het volledige artikel op Nextens

Twee ambtelijke en bestuurlijke zwaargewichten uit de koker van D66 moeten het vertrouwen in de fiscus zien te herstellen. Hans Vijlbrief en Alexandra van Huffelen worden de nieuwe staatssecretarissen van Financiën. De twee zullen naar alle waarschijnlijkheid aankomende woensdag Menno Snel opvolgen. Gezamenlijk worden ze verantwoordelijk voor de opgeknipte Belastingdienst.

Lees het volledige artikel op Nextens

Prof. dr. Olaf Sleijpen is voorgedragen voor benoeming tot lid van de directie van De Nederlandsche Bank (DNB). Hij is momenteel divisiedirecteur bij DNB en wordt in zijn nieuwe functie verantwoordelijk voor de portefeuille Monetaire Zaken. De benoeming gaat in per 1 februari en geldt voor de duur van 7 jaar.

Lees het volledige artikel op Nextens

De Verenigde Staten en Frankrijk werken mee aan internationale afspraken over een belastingheffing bij techbedrijven. Het onderlinge geschil over die belastingen is tijdelijk geparkeerd. De doorbraak werd bereikt tijdens het Wereld Economisch Forum in Davos, melden het FD en de persbureaus Reuters en ANP.

Lees het volledige artikel op Nextens

Een gelijke fiscale behandeling van werknemers en zelfstandigen, lagere belastingen en premies op arbeid en een verplichte arbeidsongeschiktheidsverzekering voor zzp'ers. Dat zijn drie aanbevelingen van de commissie Regulering van Werk onder voorzitterschap van oud-topambtenaar Hans Borstlap. De reacties op het rapport zijn gemengd.

Lees het volledige artikel op Nextens

Heeft uw klant zich met ingang van 1 april 2020 aangemeld voor de kleineondernemersregeling (KOR) en geeft hij de omzetbelasting zelf aan? Dan kan hij daarvoor gebruikmaken van het bestaande portal, waarvoor geen eHerkenning noodzakelijk is.

Lees het volledige artikel op Nextens

Hogere belastingen voor de rijkste mensen in de wereld en internationale samenwerking om een eind te maken aan belastingontwijking en ontduiking. Deze eisen stellen meer dan 120 miljonairs en miljardairs uit acht verschillende landen in een open brief aan andere rijken.

Lees het volledige artikel op Nextens

Twee pensioenfondsen willen volgend jaar starten met pensioen voor zelfstandigen zonder personeel (zzp'ers). Het gaat om Pensioenfonds Zorg en Welzijn en pensioenfonds Bouw. Maar het is nog wachten op groen licht van Wouter Koolmees, minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid.

Lees het volledige artikel op Nextens