Hoe maak je een advieskantoor klaar voor de toekomst? In deze serie van 5 artikelen nemen we je mee in het ontwikkelingstraject van de vertrouwd adviseur. Met deze serie kun je concrete stappen zetten om het accountants- of belastingadvieskantoor toekomstproof te maken. In dit eerste artikel behandelen we de noodzaak om te veranderen en de stappen die we moeten zetten.

Lees het volledige artikel op Nextens

Gert Slijkhuis, een accountant uit Arnhem heeft een klacht ingediend bij het College van Beroep voor het Bedrijfsleven (CBB). De klacht richt zich op de Nederlandse Beroepsorganisatie van Accountants (NBA) en de Autoriteit Financiële Markten (AFM). Beide sturen hem rekeningen voor het toezicht op zijn organisatie.

Lees het volledige artikel op Nextens

Blockchain-startups hebben grote moeite met het openen van een bankrekening. Iedereen die ook maar iets te maken heeft met blockchaintechnologie wordt geweigerd. Naast mensen die handelen in cryptocurrency worden ook consultants die slechts advies geven over de achterliggende technologie geweigerd.

Lees het volledige artikel op Nextens

In dit kennisdocument geven we de antwoorden op de 3 meest gestelde vragen over de transitie naar digitaal fiscaal ondernemen. Nextens deelt al jaren kennis voor belastingadvies- en accountantskantoren. Bijvoorbeeld over de toekomst van het vak. Hoe maak je als kantoor de transitie naar een nieuwe manier van werken en adviseren, een nieuwe strategie met verdienmodel, digitalisering en innoverende producten? Wij hebben talloze blogs, achtergronden en kennisdocumenten geschreven, maar wat willen jullie weten over die transitie? Dit zijn de 3 meest gestelde vragen en hun antwoorden.

Lees het volledige artikel op Nextens

Staatssecretaris Menno Snel van Financiën heeft in een brief aan de Tweede Kamer toelichting gegeven over de reden dat de technische briefing over de publicatie van het openingsbesluit Nike niet in de openbaarheid kan worden gegeven. Eerder deze week gaf Snel antwoorden op de Kamervragen van Farid Azarkan (Denk) over de verboden staatssteun aan Nike.

Lees het volledige artikel op Nextens

Deloitte heeft een blockchain-demonstratiekit uitgebracht. De zogenaamde “Blockchain in a Box” (BIAB) is gemaakt om blockchain-startups een podium te geven en zo potentiële klanten en investeerders aan te trekken.

Lees het volledige artikel op Nextens

In een brief aan de Eerste Kamer heeft staatssecretaris Snel van Financiën het onderzoek verstrekt dat de ADR heeft gedaan naar de onderbouwing van de eerste voortgangsrapportage over het Jaarplan 2019 van de Belastingdienst. De Auditdienst Rijk (ADR) heeft op verzoek van de directeur-generaal Belastingdienst onderzoek gedaan naar de onderbouwing van deze voortgangsrapportage.

Lees het volledige artikel op Nextens

Een ondernemers uit Winschoten is in het gelijk gesteld door de belastingkamer van de rechtbank Noord-Nederland. Het ging om een conflict met de gemeente Oldambt over reclamebelasting in het jaar 2015 en 2016. De gemeente heeft het heffingsgebied beperkt waarbinnen ondernemers aangeslagen worden.

Lees het volledige artikel op Nextens

In Groot-Brittannië is een app ontwikkeld die het makkelijker moet maken voor investeerders, aandeelhouders en toezichthouders om korte-termijnwinsten van lange-termijnperspectieven te onderscheiden op de jaarrekening. Het is antwoord op een vermeend 'gebrek aan structuur' waardoor de jaarrekeningen van verschillende bedrijven moeilijk te vergelijken zijn.

Lees het volledige artikel op Nextens

TCP Direct kwam vorige week in het nieuws omdat het Nederlandse onderdeel van de payroller de flexwerkers van ING niet meer kon betalen. De rechtbank in Amsterdam heeft uitstel van betaling verleend.

Lees het volledige artikel op Nextens