Financieel advies voor ZZP'ers

Ik ben ZZP

Financieel advies voor het MKB

Ik ben MKB

Financieel advies voor starters

Ik ben Starter

Financieel advies voor particulieren

Ik ben Particulier

Nabbe Administratie & Advies

Nabbe Administratie & Advies is een regionaal adviesbureau gespecialiseerd in het Midden- en Kleinbedrijf. Werkzaam op het gebied van Fiscale advisering, administratieve dienstverlening en financiële planning kunnen wij u ondersteunen bij uw bedrijfsvoering. Wij nemen uw (administratieve) zorgen uit handen waarbij uw persoonlijke begeleiding voorop staat.

Ons kantoor is aangesloten bij de Nederlandse Orde van Administratie- en Belastingdeskundigen (Noab). Wij zijn gevestigd in Raamsdonksveer, gelegen aan de A27.

Arbeidsrecht Actueel

De onderstaande artikelen zijn geplaatst onder verantwoordelijkheid van Kantoor Mr. van Zijl advocaten te Tilburg.

Ook transitievergoeding bij gedeeltelijk ontslag. Gevolgen voor de arbeidsongeschikte werknemer!

Indien door een gedeeltelijke beëindiging van de arbeidsovereenkomst, door een beëindiging van de arbeidsovereenkomst gevolgd door het sluiten van een nieuwe arbeidsovereenkomst dan wel door een...Lees verder »

Geheimhoudingsbeding in vaststellingsovereenkomst rechtsgeldig?

Een werknemer die met zijn werkgever een vaststellingsovereenkomst had gesloten tot beëindiging van de arbeidsovereenkomst had niet het daarin opgenomen geheimhoudingsbeding overtreden toen hij een...Lees verder »

Verschaffen van referenties over ex-werknemer niet in strijd met privacyrecht (AVG)

Een werkgever was niet aansprakelijk voor de schade die een ex-werknemer stelde te hebben geleden als gevolg van referenties die door de werkgever over de ex-werknemer waren verstrekt omdat de...Lees verder »

Auto en telefoon van de zaak kunnen tijdens ziekte niet worden ingenomen

Omdat al zeer lange tijd sprake was van privégebruik van een auto en telefoon van de zaak mocht de werknemer er van uitgaan dat dit een arbeidsvoorwaarde was. De werkgever mocht deze...Lees verder »

Opzegverbod voor alcoholverslaafde werknemer ondanks dat die zich niet ziek gemeld had

Een werkgever mocht een werknemer die herhaaldelijk onder invloed van alcohol op het werk verscheen niet ontslaan, omdat de alcoholverslaving te zien was als een ziekte zodat het opzegverbod tijdens...Lees verder »

logo-verzeker-beroepsaansprakelijkheid.jpg